PURMEREND - Vanaf maandag 22 juli is er de gratis PurVak in de zomervakantie in de gemeente Purmerend. De eerste vijf weken zijn er elke middag op twee locaties in de gemeente sportieve activiteiten, de dinsdagen is er ook kano varen mogelijk. De vrijdagochtenden is er PeuterPurVak en dinsdag- en donderdagavonden is er PurVak voor dertien plus. Na aanmelding vooraf is dinsdagmiddag 27 augustus de Prikkelarme PurVak te bezoeken. In de periode maandag 29 juli tot en met vrijdag 9 augustus is er aandacht voor de Olympische Spelen. Met sportieve challenges en het beantwoorden van vragen over de Olympische Spelen zijn medailles te winnen. Voor de gratis clinics golf, Jball (een combinatie van slagbal en padel), korfbal en volleybal is aanmelden noodzakelijk. Voor de clinics LudoSport (lichtzwaarden) en dans is aanmelden niet nodig. De week vanaf maandag 26 augustus is er in de gemeente vijf dagen op zeven verschillende locaties sportieve PurVak.


Want zo is het in de gemeente Purmerend ‘Zeg je zomervakantie, zeg je PurVak.’ Het programma van spelen en sporten van Spurd met locaties, activiteiten, het aanmeldingsformulier voor de gratis sportieve clinics en openingstijden is bereikbaar via www.spurd.nl/purvak. De laatste week van de zomervakantie zijn er vanaf maandag 26 augustus elke dag tegelijkertijd in vijf sportzalen in Purmerend | Beemster sportieve activiteiten van de PurVak. De sportzalen zijn De Blauwe Morgenster in Middenbeemster, De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster, De Karekiet in Overwhere, De Vaart in Purmer-Zuid en De Kraal in Weidevenne. Deze PurVak in de zomervakantie is er voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar.

PeuterPurVak

Tijdens de eerste vijf weken van de zomervakantie is er elke vrijdagochtend PurVak voor peuters in sportzaal Melkweg. In de laatste week vanaf 26 augustus is dat elke ochtend in sportzaal Zwanebloem in De Gors en elke ochtend en middag in sportzaal De Kraal in Weidevenne.

Vanaf dertien jaar

Maandag 26 tot en met donderdag 29 augustus zijn er sportieve activiteiten voor jongeren vanaf dertien jaar, steeds van 19.30 uur tot 22.00 uur in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid.

Prikkelarme PurVak

De Prikkelarme PurVak dinsdagmiddag 27 augustus is voor kinderen vanaf twee tot achttien jaar die slecht of niet tegen drukte en prikkels kunnen. Er is dan geen muziek en geen luidruchtige apparatuur. Er zijn die dag vanaf 13.30 uur vier tijdblokken van een half uur. Meedoen aan de Prikkelarme PurVak is alleen mogelijk na aanmelding via het formulier op www.spurd.nl/purvak.

Meer dan sportieve activiteiten

Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Wherelant, H20 Esports Campus, de Bibliotheek Waterland en Sterk Techniek Onderwijs zijn klaar voor duizenden blije kinderen die zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de zomervakantie. De verschillende activiteitenprogramma’s zijn bereikbaar via www.purvak.nl.