BARNEVELD - Purmersteijn is de competitie in de vierde divisie begonnen met een 2-0 nederlaag bij SDV Barneveld. Ondanks het verlies moet de nieuwe trainer Kiri Kalaitzis met name tevreden zijn over wat zijn ploeg in de eerste helft liet zien.


De Purmerenders kregen in dat eerste bedrijf namelijk een handvol kansen, maar met name Omar Nait Aicha had het vizier niet op scherp staan toen hij tweemaal oog in oog kwam te staan met de Barneveldse goalie. Ook Kick de Goede, Danyl Plasmejer en Mylan Polman wisten geen raad met de mogelijkheden die hen geboden werden.

Zo scherp als Purmersteijn, dat nog een half elftal mist door vankantie en blessures, voor de rust oogde, zo onoplettend was men na de pauze toen Rico Kuijt al snel de openingstreffer liet aantekenen en Shan Biwott even later die score verdubbelde. Na een tweede gele kaart voor centrale verdediger Bronkhorst probeerde Purmersteijn het nog met een slotoffensief, maar nadat Plasmeijer een goede kans op de aansluiting om zeep hielp was de nederlaag voor de Purmerenders, die komende zondag AFC '34 ontvangen, een feit.