PURMEREND - Purmersteijn heeft de ambities om hogerop te komen, maar staat na zes wedstrijden in de vierde divisie nog maar op één schamel puntje. Ook in de thuiswedstrijd tegen DVVA bleef de ploeg van trainer Kiri Kalaitzis met lege handen: 1-2.

De Amsterdammers waren in de eerste helft de betere ploeg. Aan de hand van uitblinker James Efmorfidis was het direct dreigend en kwam het na tien minuten op voorsprong via Sil van Herwijnen na een goede pass van aanvoerder Jouke Spanninga. In het vervolg kwam Purmersteijn beter in de wedstrijd en had het pech toen Danyl Plasmeijer de paal raakte en Soufiane Reclaoui de bovenkant van de lat.

Kort na rust viel de gelijkmaker alsnog toen de mee opgekomen Senna den Dunnen kon profiteren van een assist van Rowin Mol. Purmersteijn liet net als een week geleden tegen Kolping Boys, toen het eerste punt werd behaald, zien dat het best aardig veldspel kan tonen, maar vaak gebeurt dat tot de zestien. Waar men vorige week in de slotfase dat punt pakte kreeg het tegen DVVA het deksel op de neus toen invaller Jelle Spanninga in de 90e minuut de 1-2 liet aanntekenen.

Purmersteijn gaat volgende week zondag op bezoek bij SJC in Noordwijk.