HOORN - In de derde speelronde van de vierde divisie heeft Hollandia op overtuigende wijze zijn tweede overwinning behaald in de derby tegen Purmersteijn . De thuisploeg van trainer Lars Keppel was oppermachtig en zegevierde met 4-1.

Dat de eerste goal pas na 36 minuten viel was eigenlijk al een wonder want Hollandia had daarvoor al de nodige kansen om zeep geholpen. Het was uitgerekend Daniël Schermer, die in het verlden meer dan honderd keer scoorde voor Purmersteijn, die de ban brak tegen zijn oude ploeg. Nog geen drie minuten later wit een andere nieuwkomer, Freek Vrenegoor, deze score te verdubbelen. Een mooie vrije trap van Joey Lieshout, met een verleden in de jeugd van Hollandia, leek de spanning te doen terugkeren, maar Hollandia bleek ook na de rust de veel betere ploeg.

Nick Maijenburg, overgekomen van HBOK en in het verlden ook spelend voor Purmersteijn tekende voor de 3-1en het slotakkoord was voor de ingevallen Niels Koster.

Hollandia, dat nu zes punten heeft, gaat komende zaterdag op bezoek bij VVOG in Harderwijk. Het nog puntloze Purmersteijn ontvangt op dezelfde dag Scherpenzeel.