PURMEREND - AFC`34 heeft zich uitstekend hersteld van de zeperd die het een week geleden opliep tegen HBC (0-4) door bij het nog ongeslagen Purmersteijn met 1-2 te zegevieren.

De promovendus kwam in Purmerend uitstekend voor de dag al werd het al snel op weg geholpen door de thuisploeg toen de bal via Timo Polman over keeper Nick van Santen in het eigen doel verdween. In het vervolg van de eerste helft waren de Alkmaarders echter beter en Purmersteijn kreeg met name nauwelijks grip op de snelle Marra Muzo. Op zijn aangeven scoorde Ties Glas bijna de tweede Alkmaarse treffer, maar mikte op de paal.

Kort na de rust viel die alsnog via de genoemde spelers toen Glas een voorzet van Muzo wist af te ronden. Purmersteijn gooide nu alles op de aanval en halverwege de twee helft kwam men via Omar Ait Nacha iets dichterbij. Mede dankzij de 17-jarige debuterende keeper Matthijs Kalisvaart bleven de Alkmaarders op de been, die nu met negen punten uit vier duels de derde plaats bezetten. Purmersteijn blijft op zeven punten en staat gedeeld vijfde.