PURMEREND - Op de tweede speeldag van de vierde divisie heeft AFC '34 de eerste driepunter kunnen bijschrijven, waar Purmersteijn nog altijd op de nul staat. In een enerverend en doelpuntrijk duel wonnen de Alkmaarders in Purmerend met 3-4.


Onder een stralende septemberzon was het duel vanaf het begin af aan boeiend. De toeschouwers die iets te laat binnen kwamen op het complex van Purmersteijn hadden wellicht al twee doelpunten gemist. Ties Glas vond namens de gasten al kort na de aftrap het net en nog geen zes minuten later zorgde Omar Nait Aicha voor de gelijkmaker. De Alkmaarders van trainer Thomas Bart namen daarna het initiatief en drukte dat ook in doelpunten uit. Opnieuw Glas en Dimaggio Senchi tilden de stand naar 1-3.

Na een uur spelen leek het duel defintief beslist toen Guillaume Rijssel een strafschop verzilerde, maar Purmersteijn kwam evenwel nog met een waar slotoffensief en dankzij twee treffers van Joey Lieshout werd het toch nog spannend. De Alkmaarders waren dan ook opgelucht toen arbiter Ter Velde voor de laatste maal floot.

Komend weekend speelt AFC '34 op zaterdag thuis tegen VVOG uit Harderwijk. Purmersteijn speelt een dag later de derby bij Hollandia in Hoorn.