HOOGEVEEN - Purmersteijn is in de uitwedstrijd bij Hoogeveen tegen de tweede nederlaag van het seizoen opgelopen. De ploeg van trainer Mo El Bouziani verloor in een doelpuntrijk duel met 4-3 van de Drenten.

Feitelijk liepen de Purmerenders voortdurend achter de feiten aan nadat Noah Schuurman al in de tweede minuut de score opende voor de thuisploeg. Timo Polman zorgde vijf minuten later weliswaar voor de gelijkmaker, maar nog voor de rust maakte Schuurman zijn tweede van de middag.

Na rust koos El Bouziani ervoor nog aanvallender voor de dag te komen, maar kreeg al snel het deksel op de neus door een treffer van Jamai Kriekjes. Een mooie vrije trap van Thomas Schaap zorgde voor de aansluiting. Met nog meer aanvalsdrift volgde een slotoffensief welke vier minuten voor tijd de grond werd ingeboord door Sil Kuurman. Mylan Polman zorgde nog wel voor de 4-3, maar daar bleef het bij.

Komende zondag speelt Purmersteijn in eigen huis de Noord-Hollandse derby tegen Hollandia.